EU projekti - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

EU projekti

U četvrtak, 25. siječnja 2018. u prostorima Ministarstva znanosti i obrazovanja održano je svečano predstavljanje i potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekata u okviru poziva „Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“.
Obrtničkom učilištu Pouka odobren je projekt „Učenjem do posla“ vrijednosti 515.079,13 kn. Cilj projekta je unaprjeđenje znanja i vještina osoba s nižom razinom kvalifikacije ili bez kvalifikacije te dugotrajno nezaposlenih u svrhu povećanja njihove zapošljivosti. 30 pripadnika ove ciljne skupine sudjelovati će u provedbi 3 obrazovna programa za zanimanja tražena na tržištu rada: program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju tesar/ica, program osposobljavanja za obavljanje poslova elektrozavarivača/ice i program usavršavanja za obavljanje poslova montera/ke solarno toplovodnih sustava. Kroz 12 mjeseci provedbe projekta provest će se aktivnosti animiranja i odabira polaznika, nabaviti potrebni materijali i oprema za organizaciju teorijske i praktične nastave te provesti planirani programi osposobljavanja i usavršavanja. Partner u projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.
U okviru ovog Poziva osigurano je 30.039.000,00 kuna, a odabrana su samo 24 projekta iako je na natječaj prijavljen višestruko veći broj projektnih prijedloga. Ovo je priznanje Obrtničkom učilištu Pouka za dosadašnji rad na kandidiranju i provedbi EU projekata.


Natrag
scroll to top