Obrtničko učilište POUKA je ustanova za obrazovanje odraslih koju je 2010. godine osnovala Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije s ciljem podizanja kvalitete obrazovanja i osposobljavanja u poduzetništvu i za poduzetništvo. Ustanova provodi obrazovanje kroz verificirane programe Ministarstva znanosti i obrazovanja te organizira i druge neformalne edukacije iz područja cjeloživotnog učenja prema potrebama poduzetnika.
Učilište isto tako provodi pripreme za polaganje majstorskih ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti. 

U svom radu Učilište koristi znanje i iskustvo stručnjaka iz obrazovnog sustava i gospodarskih subjekata, partnerskih institucija te suradnika – profesora strukovnih škola i stručnjaka po pojedinim područjima koji su svoju stručnost dokazali kroz dugogodišnju suradnju s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije.

Obrtničko učilište POUKA ima odobrenje za rad Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje nastave u Koprivnici, Đurđevcu, Križevcima, Bjelovaru, Daruvaru i Virovitici te je stoga ustanova za obrazovanje na raspolaganju sadašnjim i budućim obrtnicima  i poduzetnicima na području 3 županije.

Glavna aktivnost učilišta je izvođenje verificiranih programa iz različitih obrazovnih sektora. Kroz Učilište je od osnivanja obrazovano preko 550 osoba, od čega je najveći broj bilo elektrozavarivača, zavarivača plinom, voditelja za izradu i provedu EU projekata, tesara, poslužitelja jela i pića, priprematelja jednostavnih jela i slastica i montera autonomnih energetskih sustava iz obnovljivih izvora energije.

Osim verificiranih programa, Učilište provodi i neformalne edukacije, tj. kratkotrajne seminare i radionice prema potrebama obrtnika i poduzetnika. Najveći broj dosad provedenih edukacija odnosio se na stjecanje poduzetničkih, komunikacijskih i informatičkih kompetencija.

Jedna od važnijih aktivnosti Učilišta je izrada i provedba projekata na nacionalnoj i europskoj razini. Do sada je Učilište kroz bespovratna sredstva Ministarstva poduzetništva i obrta te sredstava Europske unije opremilo ugositeljski, frizersko-kozmetički praktikum te nabavilo nastavna sredstva i pomagala za izvođenje programa osposobljavanja i usavršavanja za „zelena zanimanja“ i programe za obavljanje poslova zavarivača.

Cilj Učilišta u budućnosti je i dalje kontinuirano razvijati programe radi usklađivanja s potrebama na tržištu rada. Takvi kratkotrajni programi omogućavaju polaznicima, a posebno nezaposlenih osobama, relativno brzo osposobljavanje i usavršavanje za određene poslove te pripremu za rad. 
 
OBRTNIČKO UČILIŠTE POUKA Bjelovarska cesta 75A, Koprivnica
Tel: 048/624-476 Fax: 048/623-408
e-mail: info@ou-pouka.hr   
web: www.ou-pouka.hr 
facebook: www.facebook.com/obrtnickouciliste.pouka   
Ravnateljica: Jasmina Sinovec
Natrag
scroll to top