AKTUALNO

Pročitajte

Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije je kao partner prisustvovala prezentacijama srednjih škola i zanimanja u organizaciji Koprivničko – križevačke županije i partnera HGK županijske komore Koprivnica i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Promocija srednjih škola i zanimanja je održana u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima.

Učenici osmih razreda osnovnih škola na području županije upoznali su se s obrazovnim programima koje nude pojedine škole, mogućnostima profesionalnog usmjeravanja, cjeloživotnog obrazovanja te su na zoran način mogli vidjeti specifičnosti pojedinih zanimanja.

Cilj ovakvih događaja je pomoći učenicima u odabiru budućeg zanimanja s obzirom na njihove interese i sposobnosti na način da ih se informira i potakne da u razgovoru s roditeljima i stručnim osobama nastave obrazovanje u željenom smjeru.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije promovirala je upis u strukovna deficitarna zanimanja. Tijekom prezentacije naglašeno je kako upisom u strukovna, posebice deficitarna zanimanja, mladi imaju budućnost i sigurnost na tržištu rada s mogućnošću stjecanja više razine obrazovanja.

Promocijom obrtničkih zanimanja želimo približiti obrtništvo učenicima, informirati ih o prednostima obrazovanja za obrtništvo kako bi smanjili postojeće predrasude o školovanju za obrtnička zanimanja te na taj način povećati odaziv učenika na upis u programe deficitarnih obrtničkih zanimanja.

Foto: kckzz.hr


Natrag
scroll to top