Obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije nastupili na 4. srednjevjekovnom sajmu u Šibeniku - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtnička komora, Udruženje obrtnika Križevci i Grad Križevci organizirali su nastup obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije na 4. srednjevjekovnom sajmu u Šibeniku od 19. do 21.09.2008.g.
Na sajmu je nastupila povijesna postrojba iz Križevaca «Djevojačka straža» te druge «povijesne osobe» iz Križevaca u srednjevjekovnim odorama. Sudionicima su frizure radile vlasnice frizerskih salona iz Križevaca: Jasna Preradović, Gordana Srečec i Karla Lukša. Na sajmu su uz sudionike bili nazočni predstavnici Grada Križevaca i Udruženja obrtnika Križevci koji su vlasnici povijesnih kostima predstavljenih na sajmu. U organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije na navedenom sajmu nastupila je i «Udruga starih zanata» iz Koprivnice na čelu s koprivničkim obrtnicima Tihomirom Želimorski i Mariom Fluksi. Predstavljeno je 15 obrtnika koji su prezentirali stare zanate iz Podravine: kovač, lončar, logožar, mlinar, stolar, itd. Predstavnike Obrtničke komore, Udruženja obrtnika Križevci i Grada Križevaca primila je Gradonačelnica Grada Šibenika gospođa Nediljka Klarić te im uručila prigodne poklone. Sudionici su bili oduševljeni prijemom, a posebno su se ugodno osjećali zbog pažnje predstavnika Udruženja obrtnika Šibenik koje je uz Grad Šibenik i Turističku zajednicu bilo domaćin sudionicima sajma.


Natrag
scroll to top