Strukovno obrazovanje i Statut HOK-a teme sastanka POK-ova sjeverne Hrvatske - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Predsjednici i tajnici Područnih obrtničkih komora sjeverne Hrvatske na sastanku u Koprivnici raspravljali su o strukovnom obrazovanju i izmjenama i dopunama Statuta Hrvatske obrtničke komore.
U Koprivnici je dana 06. listopada 2008.g. održan 11. sastanak predsjednika i tajnika Područnih obrtničkih komora: Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske i Koprivničko-križevačke županije. Na sastanku su bili nazočni i Predsjednik HOK-a g. Mato Topić, v.d. Glavnog Tajnika g. Vinko Anić, Tajnica Komorskog ureda gđa Mira Čegec i mr. Olga Lui šefica Odjela za obrazovanje HOK-a. Na sastanku je raspravljano o strukovnom obrazovanju. Jednoglasno je dana podrška HOK-u da ustraje u aktivnostima oko donošenja novog Zakona o strukovnom obrazovanju i to da uloga HOK-a ostane ista kao što je bila do sada. Zaključeno je da je HOK ostvario zapažene rezultate na poslovima obrazovanja te da nema razloga da se tu nešto mijenja. Pored navedenog, istaknuti su problemi u svezi s upisom o deficitarna obrtnička zanimanja. Iznesena su iskustva pojedinih POK-ova na tom području iz kojih je vidljivo da se upornom promidžbom mogu ostvariti pomaci. Na sastanku je predloženo da HOK osigura više sredstava za financiranje poslova strukovnog obrazovanja kako bi ti poslovi bili obavljeni kvalitetno i na vrijeme, a stručni suradnici za obrazovanje bili rasterećeni administrativnih poslova. Rasprava o izmjena i dopunama Statuta bila je vrlo kratka, a zaključeno je da sudionici sastanka svoje prijedlog dostave Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije koja će ih kao zajedničko stajalište 7 POK-ova dostaviti HOK-u. Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije pozvala je sudionike, ali i druge POK-ove da se prijave na 11. obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije koji je i regionalni sajam HOK-a.


Natrag
scroll to top