44. KRIŽEVAČKO VELIKO SPRAVIŠĆE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Od petka 17. do nedjelje 19. lipnja u Križevcima je održano Križevačko veliko spravišće. Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Križevačko veliko spravišće zajednički su organizirali Udruženje obrtnika Križevci, Turistička zajednica Grada, Grad Križevci i Križevački poduzetnički centar. Svojim zanimljivim kulturo-zabavnim sadržajima ova priredba privukla je oko 20 000 posjetitelja kroz tri dana trajanja programa.
Spravišće je otvoreno u petak simboličnom predajom gradskih ključeva nakon čega je tradicionalno održan scenski prikaz Pomirbe križevačkih purgera i kalničkih šljivara. Program se nastavio i u subotu i nedjelju nizom zanimljivih događanja. U organizaciji Udruženja obrtnika Križevci održana je izložba starih zanata na kojoj je nastupilo 30 obrtnika iz Križevaca, Koprivničko-križevačke županije i drugih dijelova Republike Hrvatske.
U programu Spravišća organiziran je mimohod povijesnih postrojbi čiji je domaćin bila Križevačka djevojačka straža koju su osnovali Grad Križevci i Udruženje obrtnika Križevci.
44. križevačko veliko spravišće završeno je u nedjelju nakon tri dana zabave, pjesme i oživljavanja kulturne baštine.


Natrag
scroll to top