PREZENTACIJA ZAKONA O POTICANJU ZAPOŠLJAVANJA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije organizirali su Prezentaciju Zakona o poticanju zapošljavanja koja je održana 3. srpnja u prostorijama Obrtničke komore.

Pročelnica Područne službe Križevci HZZ Jadranka Čapalija je prisutne informirala o stanju nezaposlenosti, posebice u obrtničkim zanimanjima. Nakon uvodnog izlaganja, Zakon o poticanju zapošljavanja te upute za provedbu Zakona prezentirala je Vesna Kuterovac iz Područne službe Križevci HZZ. Ovim zakonom se uređuju uvjeti za ostvarivanje prava na olakšice poslodavaca za zapošljavanje nezaposlenih osoba bez radnog iskustva, stručno osposobljavanje uz rad bez zasnivanja radnog odnosa, te zapošljavanje na privremenim ili povremenim sezonskim poslovima u poljoprivredi.

Prezentaciji su prisustvovali obrtnici i poduzetnici koji su dobili važne informacije o provedbi Zakona, a posebno s aspekta mogućeg stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 24 mjeseca, kada se radi o osobama obrtničkih zanimanja u vezanom obrtu.


Natrag
scroll to top