PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O MINIMALNIM UVJETIMA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina „restorani“, „barovi“, „catering objekti“ i „objekti jednostavnih usluga“, objavljeno u Narodnim novinama broj 75/12 od 6. srpnja 2012.

Obavještavamo da je dana 6. srpnja 2012. u Narodnim novinama broj 75. objavljen „Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina »restorani«, »barovi«, »catering objekti« i »objekti jednostavnih usluga«. Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u „Narodnim novinama“, odnosno primjena Pravilnika počinje od 14. srpnja 2012. godine. Iščitavajući Pravilnik, te sukladno tumačenju Ministarstva turizma, glavni cilj izmjena i dopuna ovog Pravilnika, prije svega je olakšati i pojednostaviti poslovanje u ugostiteljstvu.U nastavku dostavljamo najvažnije izmjene i dopune iz Pravilnika:

- Osnovna i najvažnija izmjena u ovom Pravilniku odnosi se na definiranje pizze kao jednostavnog jela.

- Izmjene se odnose i na mogućnost da se i u objektu jednostavnih usluga na klupi, kao i u objektu jednostavnih usluga na kolicima (ili sličnim napravama), pripremaju i uslužuju napici, odnosno uslužuje sladoled.

- Izmjenama Pravilnika dana je mogućnost korištenja komercijalnog naziva banket/restoran, onim restoranima koji su uređeni za održavanje svečanosti i sličnih povremenih događanja za veći broj gostiju.

- Također, izjednačeni su uvjeti za ugostiteljski objekt na plovnom i plutajućem objektu uz mogućnosti odgovarajućeg odstupanja od propisanih minimalnih uvjeta u pogledu visine.

- U caffe barovima koji se nalaze unutar prostora trgovačkog centra, zračne luke, željezničkog ili autobusnog kolodvora i sl., prostorijom za usluživanje smatrati će se i prostor na komunikacijskom prostoru objekta kao što su hodnici, hol i sl.

Natrag
scroll to top