MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA ODOBRILO OBRTNIČKOM UČILIŠTU POUKA 236.000,00 KN IZ PROJEKTA „MAJSTORSKA ŠKOLA“ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Sredstva su odobrena za nabavu nastavnih pomagala i opremanje učionica za izvođenje nastave. Iz navedenog projekta financirat će se nabavka mobilnog autonomnog hibridnog sustava za proizvodnju električne energije na sunce i vjetar i solarne elektrane snage 5 kW, a koje će služiti kao nastavna pomagala za osposobljavanje kadrova za montere solarnih fotonaponskih sustava i montere autonomnih energetskih sustava iz obnovljivih izvora energije. Isto tako iz ovih sredstava će se nabaviti namještaj za učionice, „pametna ploča“, projektor i druga informatička oprema koja će služiti za izvođenje nastave.

Solarnu elektranu postavlja tvrtka Energy plus iz Ludbrega koja je dala najpovoljniju ponudu, a s kojom učilište POUKA ima ugovor i za izvođenje praktične nastave prilikom osposobljavanja kadrova za navedena zanimanja. Ova solarna elektrana služiti će kao nastavno pomagalo, a kada ne bude nastave služiti će kao povlašteni proizvođač električne energije koji će struju isporučivati HEP-u.

Pored osposobljavanja u Obrtničkom učilištu ova nastavna pomagala služit će i za edukaciju učenika strukovnih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji koja školuju srodna zanimanja.

Prva grupa polaznika za montere autonomnih energetskih sustava iz OIE započinje s nastavom 8.9.2012. godine.


Natrag
scroll to top