OBRTNICIMA I PODUZETNICIMA IZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE PREDSTAVLJEN „PODUZETNIČKI IMPULS“ ZA 2013. - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros i načelnica sektora za malo i srednje poduzetništvo Jasminka Keser predstavili su u ponedjeljak 4. ožujka, Poduzetnički impuls za 2013. godinu.

Riječ je o Vladinom programu poticanja poduzetništva i obrta podizanjem konkurentnosti u cilju gospodarskog oporavka, tehnološkog razvoja i regionalnog razvoja u vidu korištenja fondova EU.

Bespovratna sredstva, koja Ministarstvo dodjeljuje u okviru Poduzetničkog impulsa, ove su godine u odnosu na lani udvostručena te iznose 730,3 milijuna kuna. Smanjen je i obujam potrebne dokumentacije i troškova, a glavno polazište je usklađenost s regulatornim okvirom EU. Potrebno je poslovnim subjektima omogućiti postupnu prilagodbu uvjetima i kriterijima koje će morati ispunjavati za korištenje Strukturnih instrumenata EU u kojima je moguće dodijeliti potpore u znatno većim iznosima, ali uz složeniji postupak prijava projekata.

Prezentacija je održana u velikoj dvorani HGK Županijske komore Koprivnica koja je bila prepuna zainteresiranih obrtnika i poduzetnika.


Natrag
scroll to top