ODRŽAN SASTANAK S RAVNATELJIMA SREDNJIH STRUKOVNIH ŠKOLA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije održan je sastanak s ravnateljima srednjih strukovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije.
Kao i svake godine, ovaj sastanak sazvan je kako bi se dogovorila operativna suradnja u novoj školskoj godini. Ravnatelji su većinom zadovoljni realizacijom upisa u šk. god. 2013./2014. iako su morali ukinuti neka zanimanja zbog nedovoljnog broja zainteresiranih učenika.
Ravnatelji su izrazili nezadovoljstvo sustavom e-upisa, prvenstveno zbog toga jer smatraju da nije dovoljno prilagođen obrtničkim školama. Kod upisa u obrtnička zanimanja, koja djeci većinom nisu privlačna, jedna od najvažnijih stvari je osobni kontakt te smatraju da je i to jedan od razloga zbog čega učenici nisu pokazali interes za neka zanimanja.
Što se tiče operativne suradnje, svi prisutni su se složili kako je ona i do sada bila na zadovoljavajućoj razini te da bi trebali nastaviti surađivati po istom modelu.
Jedna od tema dnevnog reda sastanka bila je i prezentacija obrtničkih zanimanja na 16. Obrtničkom i gospodarskom sajmu. S obzirom da je ove godine Obrtnička komora preuzela tehničko i financijsko poslovanje sajma, izražena je nada da će suradnja sa školama biti još bolja nego prijašnjih godina. Strukovna škola Đurđevac i ove godine će sudjelovati na sajmu sa zanimanjima frizer i kozmetičar, Obrtnička škola sa zanimanjima stolar i monter suhe gradnje dok će Srednja škola „Ivan Seljanec“ predstaviti zanimanja konobar, kuhar, krojač, strojobravar i zidar. Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, već tradicionalno će organizirati posjet učenika osnovnih škola.


Natrag
scroll to top