DONACIJA TVRTKE BOSCH OBRTNIČKOM UČILIŠTU POUKA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Tvrtka Robert Bosch donirala je Obrtničkom učilištu Pouka toplinski sustav koji će se koristiti kao nastavno pomagalo u osposobljavanju polaznika za „zelena zanimanja“.

U specijaliziranoj učionici za osposobljavanje polaznika za zanimanja monter AES iz obnovljivih izvora energije, monter solarnih fotonaponskih sustava te usavršavanja za zanimanja monter fotonaponskih sustava i monter solarno toplovodnih sustava instaliran je Boschov toplinski sustav kapaciteta 300 litara, vrijednosti 15 tisuća kuna. Instalirani sustav koristit će se prilikom održavanja vježbi i praktične nastave za navedena zanimanja, seminara i edukacija, te prezentacija tehnologija i proizvoda tvrtke Bosch obrtnicima i poduzetnicima iz područja elektrotehnike i strojarstva.

Nabavom ovog sustava Učilište je upotpunilo dosadašnju opremu (mobilni hibridni set fotonaponska ćelija i vjetrogenerator, mini solarna elektrana 5kW, konstrukcija simulacije kosog i ravnog krovišta sa 6 fotonaponskih ćelija, pokazni sustav montaže ćelija na limeni krov i crijep) kojom će se moći izvoditi 90 posto nastavnog programa vježbi i praktične nastave u Učilištu.

Zahvaljujemo obrtnicima Denisu Zagrajskom (Obrt Zagi-MD), Josipu Hudinčecu (Centro-plin) i poduzetniku Boži Trešćecu (Voda-plin) koji su instalirali toplinski sustav, a posebno tvrtki Bosch koja je prepoznala kvalitetu i viziju Učilišta u razvijanju programa zelenih zanimanja.


Natrag
scroll to top