ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA "STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE I USAVRŠAVANJE ZAVARIVAČA PLINOM I ELEKTROZAVARIVAČA" - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U petak, 19. prosinca 2014. godine održana je završna konferencija projekta „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“.

Konferenciji su nazočili i prisutnima se obratili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik Upravnog vijeća Obrtničkog učilišta Pouka i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, voditeljica ispostave HZZ-a Koprivnica Biserka Golubić, predstavnici projektnih partnera RASCO d.o.o., Marvin d.o.o. te S.C. Savjetovanje i usluge d.o.o., vanjska evaluatorica projekta Jelena Festini. Ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA te voditeljica projekta Jasmina Sinovec u svom obraćanju prisutnima prezentirala je aktivnosti i pozitivne rezultate provedenog projekta. Osim navedenih konferenciji su nazočili Ravnateljica PORA Razvojne agencije Melita Birčić, članovi projektnog tima, predavači te polaznici osposobljavanja. Polaznicima koji su uspješno završili program osposobljavanja za elektrozavarivača, tečaj njemačkog jezika te atestiranje za zavarivača podijeljene su potvrde.

Obrtničko učilište POUKA završava s provedbom projekta pod nazivom „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Obrtničko učilište POUKA, a partneri Marvin d.o.o. iz Koprivnice, Rasco d.o.o. iz Kalinovca i S.C. Savjetovanje i usluge iz Križevaca, dok je projektni suradnik Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

Vrijednost projekta je 70.945,92 € od čega je 63.957,75 €, tj. 90,15% bespovratnih sredstava koje financira Europska unija.

Provedene su aktivnosti prilagodbe obrazovnih programa za zavarivače, osposobljavanje elektrozavarivača, nabava opreme, upravljanje projektom te promocija i EU vidljivost.

Prijave za osposobljavanje za elektrozavarivača je kroz tri kruga natječaja dostavilo ukupno 88 kandidata od kojih je 38 kandidata uspješno položilo završnu provjeru iz stručno-teorijskog i praktičnog dijela nastave.

Od ukupnog broja odabranih kandidata njih 31 bilo je registrirano na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje kao nezaposlene osobe. U 12 mjeseci provedbe projekta broj od 31 nezaposlenih smanjio se na samo 7 što znači da je 24 polaznika (77,42%) pronašlo posao te to predstavlja samo jednu od brojnih koristi koje je projekt imao za sve uključene i lokalnu sredinu.

U sklopu projekta, polaznicima je bilo omogućeno pohađanje tečaja njemačkog jezika i polaganje atesta za zavarivače. Tečaj njemačkog jezika završilo je 12 kandidata te su svi uspješno položili završnu provjeru. U dogovoru s partnerima odabrano je 11 najboljih kandidata za polaganje atesta te su svi opravdali dobiveno povjerenje uspješno ga položivši.


Natrag
scroll to top