PREDSTAVLJENI PROJEKTI ZA KOJE SU ODOBRENA BESPOVRATNA SREDSTVA IZ EU FONDOVA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Dana 8. srpnja 2015. u prostorijama Koprivničko – križevačke županije predstavljeni su projekti za koje su odobrena bespovratna sredstva iz EU fondova vrijednih više od dva milijuna kuna. Između ostalih je i projekt „Hoću biti vješt(đ)ak“ čiji je prijavitelj Obrtnička komora Koprivničko - križevačke županije.

Vrijednost projekta je 240.698,01 kn, a iznos bespovratnih sredstava 228.626,79 kn. Svrha projekta je povećati motivaciju učenika za upis u deficitarna obrtnička zanimanja te doprinijeti razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju. Kao motivaciju za upis u deficitarna zanimanja važno je naglasiti prednosti kao što su; mogućnost brzog zaposlenja, financijska neovisnost otvaranjem vlastitog obrta i sl. Aktivnosti u projektu uključuju motivacijske radionice za učenike i roditelje završnih razreda osnovnih škola, prezentacije cjeloživotnog učenja za učenike strukovnih škola i sudjelovanje na Obrtničkom i gospodarskom sajmu uz primjere dobre prakse.

Partneri u projektu su Obrtničko učilište POUKA i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Provedba projekta će trajati 12 mjeseci, a započinje nakon potpisivanja Ugovora o financiranju.


Natrag
scroll to top