ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „HOĆU BITI VJEŠT(Đ)AK“ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Dana 8. rujna 2015. godine u prostorijama Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije održana je početna konferencija projekta „Hoću biti vješt(đ)ak“.

Predstavljanju projekta nazočili su župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, ravnateljica PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, direktor HGK Županijske komore Koprivnica g. Krunoslav Vitelj, voditeljica odsjeka za komunikacije i protokol Koprivničko-križevačke županije Melita Ivančić, predstavnici HZZ Područnog ureda Križevci,, ravnatelji strukovnih škola naše županije te ravnatelji i predstavnici osnovnih škola te ostali uvaženi gosti.

Tajnik Komore Božo Barać obratio se prisutnima i istaknuo kako će Komora dati svoj doprinos kako bi se motivirali učenici za upis u deficitazna obrtnička zanimanja koja su potrebna gospodarstvu. Ravnateljica PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja gđa Melita Birčić napomenula je da ovakvi projekti rezultiraju iz dobre suradnje institucija na području županije. Župan g. Darko Koren kazao je kako se nada da će se po završetku pojekta moći zaključiti kako je učinjeno nešto pozitivno za zajednicu, a rezultat će biti rješavanje gorućeg problema nezaposlenosti. Voditeljica projekta gđa Jasmina Sinovec uvodnim je riječima pozdravila i zahvalila se i ostalim prisutnim uzvanicima te je predstavila projekt i predviđene projektne aktivnosti i rezultate.

Vrijednost projekta „Hoću biti vješt(đak)“ iznosi 240.698,01 kn, od čega iznos bespovratnih sredstava koja su odobrena od EU fondova iznosi 228.626,83 kn. Cilj projekta je povećati motivaciju učenika za upis u deficitarna obrtnička zanimanja te doprinijeti razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju. Ciljne skupine obuhvaćene projektom su učenici osnovnih i strukovnih škola (mladi od 15-24 godine), obrtnici te roditelji učenika osnovnih škola.

Partneri u projektu su Obrtničko učilište POUKA i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Provedba projekta potrajat će 12 mjeseci, a započela je 20. srpnja 2015. godine potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Na kraju konferencije polaznicima programa usavršavanja za voditelja za izradu i provedbu EU projekata župan Darko Koren uručio je Uvjerenja o usavršavanju.


Natrag
scroll to top