OKRUGLI STOL NA TEMU „OBRAZOVANJEM NEZAPOSLENIH OSOBA DO USKLAĐIVANJA PONUDE I POTRAŽNJE NA TRŽIŠTU RADA“ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U četvrtak 14. travnja 2016., u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica održan je Okrugli stol na temu „Obrazovanje nezaposlenih osoba do usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada“ u organizaciji HZZ Područnog ureda Križevci, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica.


Na okruglom stolu prisustvovali su Ivan Pal, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Božo Barać, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Vesna Kuterovac, v.d. predstojnice HZZ Područnog ureda Križevci sa suradnicima, predstavnice HGK Županijske komore Koprivnica, predstavnici strukovnih škola i ustanova za obrazovanje odraslih u Koprivničko-križevačkoj županiji i predstavnici gospodarskog sektora, obrta Vizion visokogradnja i završni radovi i Graditeljstvo Vrabelj te poduzeća Radnik d.d., Marvik d.o.o. i Švenda građenje d.o.o.


Cilj Okruglog stola bio je potaknuti partnerske institucije na tržištu rada, u suradnji s lokalnim poslodavcima na zajedničko djelovanje u aktivnostima obrazovanja nezaposlenih osoba, a s posebnim naglaskom na obrazovanje za građevinska zanimanja, obzirom na naglašen nedostatak radne snage u djelatnosti građevine.


Prisutnima su se obratili zamjenik župana Ivan Pal koji je izrazio nadu da će Okrugli stol pridonijeti rješavanju problema poslodavaca i zapošljavanja u Hrvatskoj. Vesna Kuterovac, v.d. predstojnice HZZ Područnog ureda Križevci prezentirala je trenutno stanje na tržištu rada na području županije, upoznala prisutne s mjerama aktivne politike za zapošljavanje te obrazovanja nezaposlenih osoba i aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na usklađivanju ponude i potražnje na tržištu rada. 


Tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać istaknuo je da u strukovnom obrazovanju postoji niz problema, a samo zajedničkim snagama svih uključenih strana, od škola, poslodavaca, Komora i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, problemi strukovnog obrazovanja bi se mogli riješiti.


Uslijedila je rasprava i aktivno sudjelovanje svih sudionika Okruglog stola sa zaključkom da je ovaj sastanak tek početak definiranja onih problema koja su prisutna u obrazovanju i građevinarstvu te je potrebno daljnjom zajedničkom suradnjom pokušati iznaći rješenja.   


Natrag
scroll to top