PREDSTAVNIK OBRTNIČKE KOMORE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE JE PRISUSTVOVAO POSJETU NJEGOVE EKSELENCIJE VELEPOSLANIKA ILIRA MELA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Njegova Ekselencija veleposlanik Republike Albanije Ilir Melo posjetio je 23. svibnja 2016.g. županijsku upravu Koprivničko-križevačke županije. Nakon pozdravnih riječi župana Darka Korena i prezentacije naše županije, veleposlanik Melo nadovezao se istaknuvši da vidi poveznicu za suradnju između svoje zemlje i Županije. Kao prednost, istaknuo je bogato iskustvo Hrvatske iz kojeg Albanija može dosta naučiti posebice kod pristupanja Europskoj uniji, pisanja i prezentiranja projekata u Bruxellesu. Reforma jedinica lokalne samouprave bila je isto tema o kojoj se razgovaralo. Veleposlanik je također predložio i otvaranje tvrtke u Tirani po uzoru na Italiju i Njemačku i istaknuo priliku za širenje na susjedne zemlje. Ovaj poslovni primjer je naveo kao znak za dobru poslovnu priliku s obzirom da Albanija postaje regionalni ekonomski centar.


Sastanak je završio uz uzajamno zadovoljstvo svih prisutnih i prepoznati potencijal za suradnju sa obiju strana između Hrvatske i Albanije, ali i Koprivničko-križevačke županije. Sastanku su prisustvovali: zamjenik župana Darko Sobota, veleposlanikov asistent Ivi Permeti, predstavnik albanskih manjina u Koprivničkoj-križevačkoj županiji Memet Ristemi, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, voditeljica Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja Gordana Kotaršćak, Renata Lohajner iz HGK Županijske komore Koprivnica, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, viša asistentica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač i Pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo, komunalnu djelatnost i poljoprivredu Marijan Štimac.


Natrag
scroll to top