POTPISAN UGOVOR O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA IZMEĐU OBRTNIČKE KOMORE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE I BILATERALNOG FONDA EGP I KRALJEVINE NORVEŠKE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

27. srpnja 2016.god. u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Fonda za bilateralne odnose Europskog gospodarskog prostora i Financijskog mehanizma Kraljevine Norveške. Obrtničkoj komori je odobreno 29.879,08 EUR.


Na svečanoj ceremoniji potpisivanja bili su nazočni: gosp. Tomislav Tolušić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU, gosp. Erik Brede,Veleposlanstvo Kraljevine Norveške, gosp. Joseph Gene Petrić, pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova, gosp. Tomislav Belovari, Voditelj službe za EU programe i financijske mehanizme, gosp. Goran Granić, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar, gđa. Karolina Ivanković, pomoćnica ministrice rada i mirovinskog sustava i gosp. Tomislav Jurendić, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU.


U ime Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije bili su nazočni gosp. Zvonko Pecikozić, Predsjenik Komore (koji je potpisao Ugovor) i gosp. Božo Barać, Tajnik Komore (osoba odgovorna za provedbu Ugovora).


Provedbom aktivnosti u okviru ovog projekta, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije zajedno sa svojim norveškim partnerom “Energigården AS Senter for bioenergi” planira provesti slijedeće aktivnosti:  1. Edukacija obrtnika na području instaliranja postrojenja za proizvodnju energije iz biomase

  2. Razmjena iskustava između predstavnika Komore i norveških partnera

  3. Izrada brošure koja će služiti kao priručnik za postavljanje postrojenja za proizvodnju energije iz biomase

  4. Prenošenje stećenih znanja obrtnicima iz Koprivničko-križevačke i susjednih županija


Aktivnosti iz ovog Ugovora provest će se u razdoblju od 01.09.2016. do 01.03.2017. god.


Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije potpisivanjem ovog Ugovora pokazala je da je uspješna u povlačenju bespovratnih sredstava iz EU i drugih fondova. Pokazala je da može biti uzor drugim Komorama (ali i drugim institucijama) te da se upornim radom mogu ostvariti dobri rezultati. Posebno značajan uspjeh Komore vidi se iz društva u kojem je Komora potpisivala Ugovor. Uz Komoru sredstva su dobili još: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Hrvatski mjeriteljski institut, Innovation Norway, Carnet, Hrvatsko novinarsko društvo i Grad Kutina.


           


Natrag
scroll to top