U SKLOPU 19. OBRTNIČKOG I GOSPODARSKOG SAJMA INOVATORSKO DRUŠTVO „MARCEL KIEPACH“ KRIŽEVCI ODRŽALO JE PREDAVANJE S TEMOM ŽIVOT I RAD MARCELA KIEPACHA I OKRUGLI STOL S TEMOM „INOVACIJE I NOVE TEHNOLOGIJE“ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Inovatorsko društvo "Marcel Kiepach" Križevci u suradnji s Visokom tehničkom školom Bjelovar od petka 11.11.2016.g. u sklopu 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije za sve posjetitelje priredilo je izložbu studentskih radova studenata Stručnog studija Mehatronika Visoke tehničke škole u Bjelovaru-Studentski poduzetničko-tehnološki inkubator te je svojim radovima obogatilo program ovogodišnjeg Sajma.  


Inovatorsko društvo „Marcel Kiepach“ Križevci također je održalo i predavanje na temu život i rad Marcela Kiepacha, križevačkog izumitelja. Predavanje se održalo u subotu u 11:00 sati u Sportskoj dvorani O.Š. Ljudevita Modeca.


Zoran Homen, nekadašnji ravnatelj Gradskog muzeja Križevci i organizator izložbe o obitelji Kiepach 2004g. prezentirao je podrijetlo obitelji Kiepach. Istaknuo je kako su bili veleposjednici, osnivači podružnice Hrvatsko-salvonskog gospodarskog društva u Križevcima te kako su aktivno sudjelovali u društvenom životu grada. Marcel Kiepach od ranog djetinjstva je pokazivao interes za teničke znanosti pa je već sa šesnaest godina patentirao je žito kompas. Karijera i njegovi radovi naglo su prekinuti u 21. godini života kada je odlaskom u Prvi svjetski rat poginuo na ruskoj fronti.


Predavanju o Marcelu Kiepachu prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović, direktor 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije Božo Barać i pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Križevaca Darko Masnec uz ostalih 30-ak prisutnih.


U nedjelju 13.11.2016.g. održan je u 10:00 sati okrugli stol na temu „Inovacije i nove tehnologije“, isto u sklopu Sportske dvorane O.Š.Ljudevita Modeca na kojem su se prisutnima prezenirali noviteti iz ovog područja. Okruglom stolu prisustvovalo je ukupno 25 posjetitelja. Inovatorsko društvo „Marcel Kiepach“ Križevci u suradnji s Visokom tehničkom školom Bjelovar od petka 11.11.2016.g. za sve posjetitelje priredilo je izložbu studentskih radova studenata Stručnog studija Mehatronika Visoke tehničke škole u Bjelovaru-Studentski poduzetničko-tehnološko inkubator, te svojim radovima obogatilo program ovogodišnjeg Sajma.


 


Natrag
scroll to top