ZATVOREN JE 19. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci u 18:00 sati 13.11.2016.g. započelo je svečano zatvaranje 19.-og Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije. Župan Koprivničko-križevačke županije prigodno je zatvorio Sajam koji se održavao od petka do nedjelje u Križevcima. Župan je naglasio zadovoljstvo ovogodišnjim sajmom i još se jedanput zahvalio svim izlagačima, posjetiteljima i organizatorima ove manifestacije. Na Sajmu je sudjelovao 251 izlagač iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja (Bosna i Hercegovina i Slovenija).


Tema ovogodišnjeg sajma bile su inovacije i nove tehnologije. U skladu s tematikom Sajma Studentski poduzetničko-tehnološki inkubator Visoke tehničke škole Bjelovar i Inovatorsko društvo „Marcel Kiepach“ iz Križevaca održali su brojne radionice, stručna predavanja i izložili svoje radove. U sklopu Sajma održana je i prezentacija na temu „Bespovratna financijska sredstva za poduzetnike u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. – PP Light Scheme“ kao i poslovni susreti hrvatskih i mađarskih poduzetnika. Posjetitelji su mogli prisustvovati i konferenciji na temu „Obnovljivi izvori energije“ u organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i edukativnoj radionici Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci „Vratimo biootpad prirodi!“. Povodom Martinja tradicionalno je održano i krštenje mošta po Križevačkim štatutima. Kroz sva tri dana Sajma, učenici strukovnih škola prezentirali su obrtnička zanimanja, a ispred Sportske dvorane bila je postavljena izložba malih životinja.


Na zatvaranju Sajma izvučeni su dobitnici nagradne igre Sajma i Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci. U nagradnoj igri Sajma prvu nagradu, komplet kućanskih aparata, osvojio je Vladimir Drk iz Rajića. Sretna dobitnica druge nagrade, televizor, bila je Mariji Pupek. Treću nagradu, visokotlačni perač, osvojila je Marijana Babić, četvrtu nagradu bicikl Josipa Ščetarić, petu nagrada vrtni kamin Damir Pečnik, a šestu nagradu Dron i HD kameru Krunoslav Premec iz Koprivnice. Dodijeljeni su i poklon paketi od strane sponzora Sajma Hartmann, a i Podravka se pridružila svojim poklon paketima. Svi dobitnici biti će telefonski obaviješteni o načinu preuzimanja nagrada.


U tradicionalnoj nagradnoj igri Komunalnog poduzeća Križevci, prvu nagradu printer osvojio je Nino Čeredar, drugu nagradu tablet Marijan Kirin , a treću nagradu mobitel Eva Subotičanec.


Tradicionalno je proglašen i najbolje uređeni izlagački prostor. Ove godine prvo mjesto je osvojio izlagački prostor tvrtke Podravka d.d., a drugo mjesto je pripalo Zajednici tehničke kulture Križevci. Treće mjesto osvojio je izlagački prostor Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora Visoke tehničke škole Bjelovar


U sklopu svečanog zatvaranja Društvu za uzgoj malih životinja Križevci 1974. i njegovom predsjedniku Milanu Miširu, župan Darko Koren i zamjenik križevačkog gradonačelnika Ivan Vuk uručili su županijsku i gradsku zahvalnicu za potvrdu autohtonosti pasmine kokoši „Križevačka kukmica“.


 


Natrag
scroll to top