HAMAG-BICRO ODRŽAO INFO-DAN NA TEMU „KREDITNI PROGRAMI ZA PODUZETNIKE“ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, HGK ŽK Koprivnica i PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja u ponedjeljak, 14. studenoga 2016. godine u prostorijama HGK ŽK Koprivnica održana je prezentacija na temu „Kreditni programi za poduzetnike“. Na prezentaciji je bilo nazočno preko 30 obrtnika i poduzetnika. Obrtnicima i poduzetnicima nove poticajne kreditne programe za poduzetništvo predstavili su predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec, članica Uprave Marijana Oreb i ravnatelj Sektora za financijske instrumente Tomislav Pašalić.


HAMAG-BICRO provodi Program Mikro i Malih zajmova koji je namijenjen mikro i malim poduzetnicima, a za cilj ima financiranje mikro i malih subjekata malog gospodarstva u svrhu osnivanja obrta i trgovačkih društava, modernizacije i proširenja već postojećeg poslovanja, samozapošljavanja, zadržavanja postojećih i povećanja broja novih radnih mjesta. Namjena je financiranje osnovnih sredstava te financiranje trajnih obrtnih sredstava u programu za obrtna sredstva. Maksimalni iznosi mikro zajmova su do 25.000,00 EUR a najmanji iznos do 1.000,00 EUR. Kamatne stope su u rasponu 0,5% do 1,5% odnosno za programe za obrtna sredstva od 1,5% do 3,5% a ista će se određivati sukladno indeksu razvijenosti županije u kojoj se ulaže. Duljina otplate kredita je 5 godina uključujući maksimalni poček od 12 mjeseci, odnosno 3 godine za obrtna sredstva uključujući maksimalni poček od 6 mjeseci. Instrumenti osiguranja su zadužnice uz vlasnika kao jamca platca. Program malih zajmova namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Maksimalni iznos zajma je 50.000,00 EUR, a minimalni 25.000,01 EUR. Kamatne stope su u rasponu 0,5% do 1,5% a ista će se određivati prema principu indeksu razvijenosti županije u kojoj se ulaže. Duljina otplate je maksimalno 10 godina uz maksimalni poček 12 mjeseci. Instrumenti osiguranja su zadužnice uz vlasnika kao jamca platca. Ovisno o procjeni rizika HAMAG-BICRO-a mogu se pribaviti i ostali instrumenti osiguranja.


Cjeloviti tekst programa i potrebna dokumentacija uz zahtjev za zajam objavljena je na službenim stranicama HAMAG-BICRO-A: http://www.hamagbicro.hr/mikrokreditiranje/.


Zahtjevi za zajam se zaprimaju od 03. listopada 2016. godine. Rok važenja programa je do iskorištenja sredstava a najkasnije do 31. prosinca 2020. godine.


Natrag
scroll to top