SUSRET PREDSJEDNICE I PREDSTAVNIKA HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE, HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE TE SA PODUZETNICIMA I OBRTNICIMA IZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE I BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Drugi dan boravka u privremenom Uredu u Koprivničko-križevačkoj županiji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović započela je susretom s predstavnicima Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore te sa obrtnicima i poduzetnicima iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Predsjednica se s njima sastala u koprivničkom Kinu Velebit, gdje su razgovarali o aktualnoj situaciji u gospodarstvu i problematici te grane u Hrvatskoj.
U uvodnom dijelu sastanka obratio se je predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Zvonko Pecikozić te se je osvrnuo na problematiku i na trenutne aktualnosti u gospodarskom sektoru u Koprivničkoj-križevačkoj županiji.
Na radnom dijelu, obrtnici i poduzetnici su ukazali na svoje probleme u poslovanju, koji se tiču zahtjevne i neprilagođene administracije, korištenja EU fondova, monopola na tržištu, zakona i propisa, sustava PDV-a, zastarjelih obrazovnih programa koji ne prate potrebe tržišta rada te nesigurnosti naplate.
Predsjednica je po završetku sastanka dobila cjelovit uvid u stanje gospodarstva i probleme s kojima se susreću obrtnici i poduzetnici te dodala kako će na osnovu iznesenih problema napisati preporuke resornim ministarstvima.


Natrag
scroll to top