U SKLOPU PROJEKTA „UČENJEM DO POSLA“ODRŽANE MOTIVACIJSKE RADIONICE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtničko učilište Pouka zajedno sa partnerom Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Križevci održali su tri motivacijske radionice s ciljem animiranja potencijalnih polaznika za sudjelovanje u projektu. Na radionicama su sudjelovale nezaposlene osobe iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Križevci te sve zainteresirane osobe koje udovoljavaju uvjetima ciljne skupine.


Ciljne skupine:  1. Odrasle osobe s jednogodišnjim, dvogodišnjim ili trogodišnjim strukovnim obrazovanjem.

  2. Osobe u dobi između 15 i 34 godine sa osnovnom školom.

  3. Dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine s najviše završenom srednjom školom.


Rukovoditeljica odjela za tržište rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Križevci Valerija Kramar Mihalić prezentirala je tijekom radionica potrebe tržišta rada za cjeloživotnim učenjem.


Voditeljica projekta Kristina Kovač predstavila je projekt i programe koji će se provoditi tijekom projekta: monter solarno toplovodnih sustava, tesar i elektrozavarivač.


Učilište je projekt „Učenjem do posla“ kandidiralo u okviru poziva „Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“. Vrijednost projekta je 515.079,13 kn, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100% iznosu i to 85% iz Europskog socijalnog fonda temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.


Natrag
scroll to top