OBILJEŽENA 30. OBLJETNICA RADA OBRTA „KOLEKS“ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Dana 10. rujna 2018. godine obilježena je 30. obljetnica rada obrta „Koleks“ te 10 godina rada na području Općine Molve. Obilježavanje obljetnice održano je u sklopu programa proslave Dana općine Molve  i obilježavanja Dana obrtnika.


Obrt „Koleks“ bavi se proizvodnjom drvene ambalaže. U obrtu je zaposleno 18 radnika od kojih su 4 članovi obitelji Kolarević tako da je to i obiteljski obrt. Obrt je u 2017. godini ostvario oko 6 milijuna kuna prihoda od čega 20% proizvodnje izvozi u Austriju i Italiju. Proizvodnja spada u ekološku proizvodnju i obrt ima certifikat ISPM 15 što znači da je svaka paleta fitosanitarno ispravna jer se toplinski obrađuje. Drvni ostatak koristi se za proizvodnju toplinske energije koja služi za grijanje tople vode koja zagrijava fito komoru i sanitarne prostore. Obitelj Kolarević vođenjem ovog obrta dokazuje da se uz predan rad može uspješno poslovati u obrtu usprkos preprekama.


Obilježavanju navedenih događaja prisustvovao je koprivničko-križevački župan Darko Koren, načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić, tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać, ravnateljica Obrtničkog učilišta Pouka Jasmina Sinovec i drugi uvaženi gosti.


Natrag
scroll to top