Prezentacija obrtničkih zanimanja na 21. OGS-u - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

PREZENTACIJA OBRTNIČKIH ZANIMANJA UČENIKA SREDNJIH STRUKOVNIH ŠKOLA NA 21. OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE


Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa strukovnim školama Koprivničko-križevačke županije i ove godine organizirala je prezentaciju obrtničkih zanimanja na 21. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima. Prezentacija obrtničkih zanimanja odvijala se u sklopu projekta “Želim biti majstor” (kodni broj: UP.01.3.1.01.0030) koji je financiran putem Europskog socijalnog fonda u iznosu od 696.846,75 kuna.


U okviru projekta za navedene aktivnosti Obrtnička komora Koprivničko-križevačke je osigurala sve materijale potrebne za prezentaciju pojedinih zanimanja te zaštitnu odjeću.


Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac, tijekom tri dana sajma prezentirali su svoja znanja i vještine u 20 zanimanja: CNC operater, strojobravar, stolar, automehatroničar, elektroničar-mehaničar, elektroinstalater, autolimar, limar, vodoinstalater, monter suhe gradnje, soboslikar, pekar, mesar, tesar, zidar, krojač, kuhar, konobar, frizer i kozmetičar.


Na izlagačkom prostoru Srednje gospodarske škole Križevci, svi zainteresirani mogli su dobiti informacije vezane za upis u zanimanja koje se nude u navedenoj školi, program škole te su mogli isprobati proizvode koje izrađuju učenici navedene škole uz mentorstvo njihovih profesora.


Sajam je posjetilo oko 600 učenika osmih razreda osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, kojima je u organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije omoguće prijevoz te sendvič i sok.


Tijekom obilaska Sajma, učenici su na izlagačkim prostorima strukovnih škola mogli dobiti sve potrebne informacije vezane za upis u pojedina obrtnička zanimanja, karakteristike pojedinih zanimanja, koje osobine, znanja i vještine su poželjna kod upisa u ta zanimanja te su odmah dobili uvid u način rada koje je svojstveno pojedinom zanimanju.


Prezentacijom obrtničkih zanimanja se nastojalo motivirati učenike na upis, olakšati im odluku upisa u srednju školu te ih educirati da biti zaposlen u obrtničkim zanimanja nije nimalo degradirajući posao. Po završetku obrtničke škole lakše je naći posao u struci i samim time brže ostvariti financijsku samostalnost.


Uz dugogodišnju odličnu suradnju s djelatnicima Gradskog muzeja Križevci i časnim sestrama Grkokatoličke katedrale, i ove godine je omogućen posjet učenika navedenim kulturnim i religijskim objektima.


 


 


Natrag
scroll to top