ODRŽAN SASTANAK PRIJEVOZNIKA IZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Dana 26. studenog 2018. g. u HGK ŽK Koprivnica održan je sastanak prijevoznika Koprivničko-križevačke županije. Teme sastanka bile su ograničavanje uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona i zimski uvjeti na cestama.


Povod sastanka bila je inicijativa prijevoznika potaknuta odredbama Nacrta prijedloga pravilnika o ograničavanju upotrebe pojedinih javnih cesta kojim se za promet kamiona iznad 7,5 tona zatvara granični prijelaz Mursko Središče koji je za prijevoznike neprihvatljiv. Ukoliko se ne prihvati inicijativa o ukidanju takvog ograničenja predložili su rješenje kojim bi se ograničilo prometovanje vozila iznad 7,5 tona u tranzitu čime bi se znatno smanjio promet na graničnom prijelazu.


Sastanku su prisustvovali saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, Ivica Culej iz Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa nadležnog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te predstavnici Županijske uprave za ceste i Policijske uprave Koprivničko-križevačke koji su poslušali probleme prijevoznika i obećali su da će se založiti za rješavanje aktualnih problema.


Natrag
scroll to top