PREDSTAVNICI ŽUPANIJE I OPĆINE ČITLUK RAZGOVARALI O SURADNJI - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Delegacija u sastavu župana Darka Korena, saborskog zastupnika Branka Hrga, direktora Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Krunoslava Vitelja i tajnika Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Bože Baraća u utorak, 7. veljače posjetila je Općinu Čitluk, gdje je održan radni sastanak s načelnikom Općine Marinom Radišićem i predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk Predragom Smoljanom.


Sudionici sastanka razgovarali su o mogućim projektima prekogranične suradnje i zajedničkom povlačenju sredstava iz EU fondova, kao i o drugim značajnim temama vezanima uz gospodarsku i kulturnu suradnju. Naime, Županija, HGK Županijska komora Koprivnica, županijska Obrtnička komora i županijski gospodarstvenici svake se godine predstavljaju na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, kako bi se produbile gospodarske veze s Bosnom i Hercegovinom jer njezino tržište predstavlja prvog vanjsko-trgovinskog partnera Hrvatskoj. Također, izaslanstvo Općine Čitluk redovito posjećuje županijski Obrtnički i gospodarski sajam, a na sastanku je bilo riječi o proširenju te suradnje, odnosno o mogućnostima koje se nude poduzetnicima i obrtnicima iz Čitluka u vezi predstavljanja njihovih proizvoda i usluga na Sajmu.


Županija je povezana s Općinom Čitluk kroz Sporazum o suradnji koji je potpisan 2007. godine s Gradom Križevcima, a sudionici sastanka složili su se kako će planirane aktivnosti biti proširenje i nastavak odlične suradnje.


Natrag
scroll to top