DOGOVORENA SURADNJA NA ZAJEDNIČKOM PROJEKTU S GOSPODARSKOM I INDUSTRIJSKOM KOMOROM NAGYKANIZSA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

 


U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, dana 21.03.2019. održan je sastanak s predstavnicima Gospodarske i industrijske komore iz Nagykanizse.


Tema sastanka je bila uspostava zajedničke suradnje između mađarskih i hrvatskih partnera, a prvi korak bi bio zajedničko apliciranje na natječaj u okviru prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske (Interreg V-A HU-HR 2014-2020.)


S mađarske strane sastanku su prisustvovali predsjednik Gospodarske i industrijske komore dr. Polay  József, tajnik Peter Kereskai, konzultant Robert Musits, počasni konzul Republike Hrvatske Atila Kos, a s hrvatske strane tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać sa suradnicama, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Koprivničko-križevačke županije Darko Masnec te predstavnice HGK Županijske komore Koprivnica Renata Lohajner i Suzana Vlahinja.
Dugoročni cilj projekta je oformiti zajedničko digitalno tržište za obrte i poduzeća s područja Koprivničko-križevačke županije i Nagykanizse. U okviru ovog natječaja planirane su sljedeće projektne aktivnosti: izrada promotivnih materijala i digitalne knjiga s popisom svih poduzetnika s obje strane granice, zajednički nastup na sajmovima, kreiranje programa za digitalizaciju poslovanja te pilot-grupa u kojoj će sudjelovati 7 poduzetnika iz Hrvatske i Mađarske. U sljedećem koraku, u okviru novog natječaja razvijalo bi se digitalno tržište.


U pregovorima su važnu ulogu imali g. Darko Masnec i počasni konzul RH Atila Kos koji su doprinijeli razradi projektne ideje i uspostavi suradnje između Komora.
Sljedeći radni sastanak održat će se 04. travnja 2019. u Nagykanizsi gdje će se definirati detalji zajedničkog projekta.


 


 


Natrag
scroll to top