GERONTODOMAĆICE ZAVRŠILE OSPOSOBLJAVANJE I ZAPOSLILE SE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Završni ispit za polaznice programa osposobljavanja za poslove gerontodomaćina/ice održan je 2. svibnja 2019.
Svih 11 polaznica programa osposobljavanja uspješno su položile završni ispit te time stekle Uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu. Svečana podjela Uvjerenja održana je 27. svibnja te su joj prisustvovali načelnik općine Kloštar Podravski Ivan Čupen, voditeljica projekta Dubravka Domović, Predsjednik Upravnog vijeća Obrtničkog učilišta Pouka Božo Barać i stručna suradnica za obrazovanje Nikolina Pozder.
Gerontodomaćice su potpisale i Ugovor o radu na određeno vrijeme i one će u narednih 24 mjeseca pružati usluge potpore i podrške za minimalno 45-ero krajnjih korisnika. Svojim radom pomoći će starijim osobama i osobama koje se nalaze u nepovoljnom položaju u njihovoj svakodnevici, posredovanju u ostvarivanju različitih prava i obveza te socijalnoj integraciji.
Projekt „Zaželi” – Program zapošljavanja žena u Općini Kloštar Podravski pod nazivom „Posao i pomoć u zajednici” će biti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 85 %-tnom iznosu dok će ostatak  biti financiran iz državnog proračuna. Vrijednost projekta je 1.810.139,24 kuna, a traje od 14.12.2018. do 13.6.2021.


Natrag
scroll to top