SVEČANA PODJELA DIPLOMA O MAJSTORSKOM ZVANJU - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije danas je održana svečana podjela diploma o majstorskom zvanju. Diplome su dodijeljene majstorima koji su položili ispit u rokovima rujan i prosinac 2018. godine te veljača i svibanj 2019.  godine. U navedenim rokovima majstorski ispit je prijavilo 64 kandidata u 22 zanimanja. Od tog broja 40 polaznika uspješno je položilo sve propisane ispite i steklo zvanje majstora. U ovim ispitnim rokovima kandidati su polagali majstorski ispit za zanimanja: frizer, zidar, bravar, elektroinstalater, soboslikar-ličilac, stolar, dimnjačar, slastičar, pekar, mesar, automehaničar, strojobravar, vodoinstalater, autoelektričar, elektromehaničar, fasader, natkonobar, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, autoserviser, limar i mlinar.

Prisutne na svečanoj dodjeli prvi je pozdravio tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, g. Božo Barać te je istaknuo važnost cjeloživotnog obrazovanja i činjenicu da je majstorski ispit najviši stupanj obrazovanja u obrtništvu. Uz čestitke kandidatima izrazio je želju da kandidati i dalje nastave koristiti usluge Obrtničke komore, od pomoći oko otvaranja obrta, ali i kontinuirano tijekom njihovog poslovanja.

Predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, gđa Irena Kovačić, budući da je i sama obrtnica, istaknula je kako je ponekad teško biti obrtnik, ali kada se voli svoj posao tada ništa nije nemoguće.

Župan Koprivničko-križevačke županije, g. Darko Koren u svojem obraćanju kadnidatima istaknuo je važnost fokusiranja na razvoj obrtništva, a posebno na deficitarna obrtnička zanimanja. Podržao je i pohvalio aktivnosti koje provodi Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije kojima se doprinosi razvoju obrtništva, a time i cjelokupnog gospodarstva. Župan Koprivničko-križevačke županije i Predsjednica Obrtničke komore kandidatima su uručili diplome o majstorskom zvanju. 

U razdoblju od 1997. do 2019. godine u Obrtničkoj komori Koprivničko – križevačke županije, majstorski ispit je prijavilo 648 kandidata, a položilo njih 544. Ispite o stručnoj osposobljenosti prijavilo je 790 kandidata, a položilo 647. Majstorske ispite je u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije moguće polagati za 35 zanimanja u sva četiri ispitna roka -  veljača, svibanj, rujan i prosinac.


Natrag
scroll to top