ZAVRŠEN 22. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

22. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održan je od 8. do 10. studenoga 2019. godine u prostorima Sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima.

Ovogodišnji sajam okupio je 237 izlagača iz cijele Hrvatske koji su na ukupno 1.700 m² unutarnjeg i 2.500 m² vanjskog izlagačkog prostora brojnim posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge. Sajam je organiziran uz partnerstvo Zagrebačke županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Tema Sajma bila je „Strukovno obrazovanje“.

Sajam je otvorio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Darko Horvat koji je u svom obraćanju posebno istaknuo kako je izbor teme strukovnog obrzovanja kao teme ovogodišnjeg Sajma jako dobar odabir budući da je za gospodarstvu RH izuzetno bitno omogućiti rast i razvoj obrta i trgovačkih društava. U okviru otvorenja održane je izbor najstražarice Križevačke djevojačke straže te je ta titula ove godine pripala Ivoni Škrlec. Nakon svečanog otvorenja minstar Horvat zajedno s predsjednikom Uprave HAMAG Bicro Vjeranom Vrbanecom dodijelio je ugovore za 83 inovativna projekta iz programa Provjere inovativnog koncepta – PoC vrijedne 32,6 milijuna kuna. Prvi dan sajma obilježen je i posjetom učenika osnovnih škola koji su u okviru projekta “Želim biti majstor” organizirano posjetili sajam kako bi prisustvovali prezentaciji obrtničkih zanimanja učenika županijskih strukovnih škola, a završio je tradicionalnim krštenjem mošta po Križevačkim štatutima.

U subotu je u organizaciji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Sajam posjetilo stotinjak obrtnika iz Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Virovitičko-podravske i Šibensko-kiniske županije te Republike Mađarske. U večernjim satima održana je Revija frizura i modna revija, jedan od posjeiteljima najzanimljivijih i najposjećenijih dijelova sajamskog programa.

Zadnji dana sajma započeo je 6. Državnom izložbom autohtonih hrvatskih pasmina peradi, a održan je i izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora, nagradna igra Komunalnog poduzeća te nagradna igra sajma nakon koje je sajam i službeno zatvoren uz obraćanje župana Darka Korena ujedno i predsjednika Organizacijskog odbora Obrtničkog i gospodarskog sajma koji se zahvalio svima na sudjelovanju, uključujući izlagače i organizatore sajma.

Zahvaljujemo svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli uspjehu ovogodišnjeg Obrničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, posebno svim izlagačima i posjetiteljima i nadamo se jednako uspješnoj suradnji i sljedeće godine na 23. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije.


Natrag
scroll to top