ODGOVARAMO NA PITANJA OBRTNIKA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije putem svojih kanala (telefonom, mailom, facebookom, instagramom) odgovara na sva pitanja svojih obrtnika. Upita imamo puno, a izdvajamo najčešće:

Imam obrt čija je djelatnost usluga tiska i dizajna. Da li moram zatvoriti obrt s obzirom na to da je Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja prema tč. 3. obvezna obustava rada, osim onih koje su po Odluci izuzete od zatvaranja?
Odgovor: S obzirom na to da se radi o djelatnosti usluga, iz Odluke iščitavamo da se mogu obavljati sve usluge koje se ne rade direktno na klijentu – dakle i usluga tiska i dizajna, aranžiranja (vijenac), izrada namještaja i montaža izvan radione itd. mogu se slobodno obavljati uz pridržavanje mjera iz tč. 4.

Vezano na Odluku o ograničavanju uslužnih djelatnosti da li su zabranjeni instalaterski radovi, te što je sa eventualnim hitnim intervencijama primjerice puknuća cijevi i sl. ?
Odgovor: Ograničenje rada odnosi se samo na uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima što nije slučaj u ovoj djelatnosti, dakle instalaterski obrt može slobodno nastaviti s radom uz pridržavanje mjera iz tč. 4.

Vlasnica sam trgovine tekstilom i pozamanterijom te imam i web trgovinu, a s obzirom da dostavne službe redovno rade i tu nema nikakvog kontakta s kupcima, da li smijem slati pošiljke i izdavati račune za narudžbe koje mi pristižu?
Odgovor: S obzirom da kod web shopa nema direktnog kontakta s kupcima obrt može nastaviti s radom web shopa.

Vlasnik sam ugostiteljskog objekta, djelatnost pripreme i usluživanja hrane i pića. Da li naručitelj može preuzeti hranu u objektu, ili istu smijemo samo dostavljati? Odgovor: Naručitelj može pripremljenu hranu i piće osobno preuzeti na pragu ili u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta poštivajući sve protuepidemijske mjere, a zabranjeno je usluživanje hrane i pića u samom objektu.


 


 


Natrag
scroll to top