UPUTE ZA DOKAZIVANJE ISPLATE PLAĆE KORISNIKA MJERE ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje stižu informacije kako brojni korisnici mjera dostavljaju nepotrebnu dokumentaciju (kopije izvoda, JOPPD obrasce, platne liste) kao dokaz o isplati plaća za ožujak. Kako bi se izbjeglo nepotrebno gomilanje dokumentacije molimo Vas da još jednom proučite točan postupak te dostavljate samo ono što je nužno.

U nastavku navodimo najvažnije upute:
- sa JOPPD obrasca potrebno je prepisati oznaku izvješća Obrasca JOPPD u kojem je iskazana isplata plaće za ožujak te popis radnika u skraćenom obliku - ime, prezime i OIB. Sve druge podatke aplikacija će „dohvatiti“ sama. JOPPD obrazac se NE dostavlja!
- ako ste vlasnik paušalnog obrta i prijavljeni ste u obrtu označit ćete da niste obveznik JOPPD obrasca i dostaviti podatke o svom imenu, prezimenu i OIB-u te potpisanu Izjavu paušalnog obrtnika o utrošenim sredstvima, a ukoliko imate i zaposlene radnike potrebno je za njih dostaviti oznaku JOPPD obrasca te podatke o imenu, prezimenu i OIB-u u drugom slanju.
- obrtnici koji su dokumentaciju za ožujak dostavili putem e-maila ili poštom trebaju se prvo registrirati u aplikaciji i nakon toga aktivirati korisnički račun klikom na link u e-mailu koji će vam HZZ poslati nakon registracije. Nakon ponovne prijave u aplikaciju bit ćete u mogućnosti provjeriti status prema OIB-u obrta za koji ste predali zahtjev. Dokaz o isplati plaće nećete moći predati ako za navedeni OIB nema predanog zahtjeva ili ako je za navedeni OIB zahtjev za ožujak bio predan ali je odbijen. Navedenu provjeru potrebno je napraviti za svaki zahtjev koji niste predali putem web aplikacije (on-line).

Vodite računa da vam potpora NEĆE biti isplaćena za travanj ukoliko ne postupite po gore navedenim uputama za ožujak najkasnije do 05.05.2020.


Više informacija na www.hok.hr.


 


Natrag
scroll to top