Danas je od" />
SURADNJA S OBMOČNOM OBRTNO PODJETNIŠKOM ZBORNICOM DOMŽALE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Danas je održan sastanak između predstavnika Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Območne obrtno podjetniške zbornice Domžale.

Sukladno trenutnim uvjetima, sastanak je održan online putem video konferencije, a glavna tema bila je gospodarska situacija izazvana pandemijom Covid 19. Predstavnici Komora razmijenili su iskustva vezana uz uvjete rada obrtnika i poduzetnika u trenutnoj situaciji i prenijeli jedni drugima informacije o tome na koji način su vlade Republike Hrvatske i Slovenije reagirale i kakve su oblike pomoći ponudile gospodarstvu. Osvrnuli su se na posljedice koje je obustava rada zbog koronavirusa ostavila na male i srednje poduzetnike i obrtnike, posebice u sektorima prijevoza, ugostiteljstva i trgovine te iznijeli svoje pretpostavke kakve će biti posljedice koje će se tek pokazati kroz predstojeće mjesece.
Razmijenjena su i iskustva o radu Komora u uvjetima pandemije te je zaključeno da je u ovoj kriznoj situaciji vidljivo koliko su komore značajne za rad obrtnika i malih i srednjih poduzetnika za koje su pratile sve informacije bitne za njihovo poslovanje te ih o tome pravovremeno informirale.

U pripremi je sporazum o suradnji između ove dvije institucije kojim će se formalizirati dugogodišnja suradnja te je ovim putem dogovoren i sljedeći sastanak u Domžalama početkom srpnja, a na kojem će se definirati uvjeti sporazuma.


Natrag
scroll to top