Obrtnička komora Koprivničko-križevačke ž" />
PROMOCIJA UPISA U OBRTNIČKA ZANIMANJA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije redovito i sustavno provodi promociju obrtničkih zanimanja i upisa u srednje strukovne škole kroz niz aktivnosti u suradnji sa strukovnim i osnovnim školama naše županije. Kako bi potaknuli učenike osnovnih škola da svoje školovanje nastave u nekom od obrtničkih zanimanja, svake godine organiziramo aktivnosti kao što su sastanci s roditeljima i učenicima osnovnih škola, organizacija i prijevoz učenika na dane otvorenih vrata strukovnih škola te organizacija prezentacija obrtničkih zanimanja na brojnim manifestacijama.


Promocijom obrtničkih zanimanja želimo približiti obrtništvo učenicima i njihovim roditeljima, informirati ih o prednostima obrazovanja za obrtništvo kako bi smanjili postojeće predrasude o školovanju za obrtnička zanimanja te na taj način povećati odaziv učenika na upis u programe deificitarnih obrtničkih zanimanja.


Budući da smo ove godine ograničeni trenutnom situacijom i ne možemo provoditi aktivnosti na terenu, aktivnosti promocije strukovnih zanimanja preselili smo u online okruženje. Započeli smo s objavom tekstova i video uradaka s informacijama o deficitarnim obrtničkim zanimanjima i mogućnostima upisa istih u strukovnim školama naše županije putem facebook stranice Želim biti majstor, a na našem Youtube kanalu mogu se naći video materijali u kojima su predstavljene županijske strukovne škole i zanimanja koja školuju.


Natrag
scroll to top