OBJAVLJEN POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA KROZ PROJEKT „NAUKOVANJE ZA OBRTNIČKA ZANIMANJA“ ZA 2020. GODINU. - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2020. godinu.


Projekt je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode naukovanje za učenike koji se obrazuju za zanimanja u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO). Potpore iznose između 15.000,00 i 500.000,00 kuna, a sredstva se mogu koristiti za: - troškove vezane uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po JMO – 80% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada -  naknade mentorima – do 60.000,00 kn za jednog mentora, 120.000,00 kn za dvojicu, odnosno 180.000,00 kn za trojicu ili više mentora. -  nabavu opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s potrebama učenika na naukovanju – do 30% ukupno procijenjenih troškova po svim namjenama Prijave se zaprimaju od 04. siječnja do 30. siječnja 2021. godine.


Sredstva za odobrene potpore isplaćuju se jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.


Više informacija i svu potrebnu dokumentaciju možete naći na stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.
Natrag
scroll to top