U ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine održana je svečana podjela diploma o majstorskom zvanju i Zahvalnica za sudjelovanje u izrad" />
SVEČANA PODJELA DIPLOMA O MAJSTORSKOM ZVANJU - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine održana je svečana podjela diploma o majstorskom zvanju i Zahvalnica za sudjelovanje u izradi standarda zanimanja.

Svečanoj podjeli prisustvovali su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica Darko Frankol, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, tajnici Udruženja obrtnika, majstori i obrtnici.

Majstorski ispit najviši je stupanj strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, a uspješno položen ispit pruža mogućnost otvaranja vlastitog obrta s liste vezanih obrta ili vođenja obrta za drugog obrtnika.

Diplome su dodijeljene majstorima koji su položili ispit u sljedećim rokovima: rujan i prosinac 2019. godine, veljača, svibanj, rujan i prosinac 2020. godine, veljača, svibanj, rujan i prosinac 2021. godine te veljača i svibanj 2022. godine. U svim navedenim rokovima majstorski ispit prijavilo je 127 kandidata u 31 zanimanju. Od tog broja 94 polaznika uspješno je položilo sve propisane ispite i steklo zvanje majstora.

Nakon podjela majstorskih diploma održana je podjela Zahvalnica za sudjelovanje u izradi standarda zanimanja i doprinos razvoju sustava obrazovanja prilagođenog tržištu rada. Hrvatska obrtnička komora je sudjelovala u izradi standarda zanimanja koji se izrađivao u sklopu projekta Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije obrtnici s područja naše županije angažmanom, stručnim znanjima i dugogodišnjim iskustvom u struci doprinijeli su izradi standarda zanimanja u cilju što boljeg razvoja sustava obrazovanja u skladu s potrebama tržišta rada.

Irena Kovačić, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije istaknula je kako nam je svima želja da sve više novih majstora otvori obrt i okuša se u svijetu poduzetništva. Također, naglasila je kako je cjeloživotno učenje nužno za uspješno obavljanje posla, pogotovo u strukovnim zanimanjima. Zahvalila je i obrtnicima koji su sudjelovali u izradi standarda zanimanja i na taj način svojim stručnim znanjima i dugogodišnjim iskustvom u struci doprinijeli razvoju sustava obrazovanja prilagođenog tržištu rada.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije u svojem je obraćanju istaknuo važnost fokusiranja na razvoj obrtništva, a posebno na deficitarna obrtnička zanimanja. Podržao je i pohvalio aktivnosti koje provodi Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije kojima se doprinosi razvoju obrtništva, a time i cjelokupnog gospodarstva.

U razdoblju od 1997. do 2022. godine u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, majstorski ispit prijavilo je 773 kandidata, a položilo njih 639. Majstorske ispite u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije moguće je polagati za 36 zanimanja u sva četiri ispitna roka – veljača, svibanj, rujan i prosinac.
Natrag
scroll to top