U prostorijama Županijske uprave je u srijedu, 13. srpnja 2022. godine održan svečani prijem župana Darka Korena za dobitni" />
ŽUPAN DARKO KOREN ODRŽAO PRIJEM ZA DOBITNIKE NAGRADE „ŠEGRT HLAPIĆ” - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U prostorijama Županijske uprave je u srijedu, 13. srpnja 2022. godine održan svečani prijem župana Darka Korena za dobitnike nagrade „Šegrt Hlapić” – Darka Špoljara, ravnatelja Strukovne škole Đurđevac koja je proglašena najboljom školom te Antonela Horvata iz križevačke Srednje škole „Ivan Seljanec“ koji je proglašen najboljim učenikom.

Prijemu su uz Župana i dobitnike nagrade prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec” Gordana Juran Ratković, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać i suradnica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić.

Nagradu „Šegrt Hlapić” dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja radi promocije strukovnog obrazovanja i zanimanja iz sustava vezanih obrta. Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije – za najbolju školu, najboljeg mentora i najboljeg učenika. Prijedloge za nagradu uputila je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a dobitnicima su nagrade uručene na svečanoj Akademiji u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore.

Župan je čestitao dobitnicima i istaknuo kako se obje obrazovne ustanove izvrsno razvijaju, a učenicima pružaju kvalitetne obrazovne programe kako bi bili spremni za tržište rada. Zahvalio je i Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije koja je dobitnike nominirala za nagradu. Naglasio je kako je uloga Komore itekako vidljiva i ima značajnu ulogu u zajedničkom planu kojim se nastoji doprinijeti razvoju sektora obrazovanja i gospodarstva u cijelosti.

Ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar je zahvalio Županiji i Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije na velikoj podršci te istaknuo kako škola izvrsno surađuje i s ostalim obrazovnim ustanovama na području županije kroz razne projekte i aktivnosti.

Tajnik Komore Božo Barać zahvalio je Županiji na dugogodišnjem partnerstvu i suradnji te dodao kako mnogo ulaže u obrazovanje, a posebno promociju strukovnih zanimanja. Govoreći o Strukovnoj školi Đurđevac, naglasio je važnost predanog rada ravnatelja i nastavnog osoblja, ali i jedinstvenog modela obrazovanja, u koji su uključeni i gospodarstvenici, a koji omogućava kvalitetne kadrove koji su odmah po izlasku iz škole spremni za tržište rada. Mladog Antonela pohvalio je na entuzijazmu koje ulaže u svoje obrazovanje te tako ostvaruje uspješne rezultate. Također je kazao kako su kriteriji za nagradu bili visoki te kako moramo biti ponosni što su dvije od tri nagrade otišle upravo u našu županiju.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić pridružio se čestitkama te naglasio kako je potrebno je mnogo truda, rada i odricanja da bi se postigli ovakvi rezultati, a nagrada će biti dodatna motivacija za još bolji rad.

Antonelo Horvat zahvalio je Županiji na prijemu te Obrtničkoj komori na predlaganju nagrade  i naglasio kako su posebnu ulogu u njegovom uspjehu imali mentor, profesori i ravnateljica koji su ga usmjeravali i bili mu podrška u svemu.
Natrag
scroll to top