U nastupnom" />
VELEPOSLANIK REPUBLIKE MAĐARSKE NJ.E. DR. CSABA DEMCSÁK U NASTUPNOM POSJETU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U nastupnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji u četvrtak, 14. srpnja 2022. godine boravio je veleposlanik Republike Mađarske Nj.E. dr. Csaba Demcsák, s kojim su u pratnji bili Dusán Horváth, drugi tajnik i diplomat za EU poslove, ataše za ekonomske poslove Botond Riczko te László Réber, prevoditelj veleposlanstva.


Goste iz Mađarske dočekali su župan Koprivničko-Križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, tajnik Obrtničke komore KKŽ Božo Barać, direktor HGK Županijske komore Koprivnice Krunoslav Vitelj  te voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Marina Šandor Krznarić.


Župan Darko Koren je veleposlaniku zahvalio na posjetu i interesu za naš kraj te mu kroz prezentaciju predstavio županijski teritorijalni ustroj, gospodarstvo, kulturna i prirodna bogatstva i posebnosti, EU projekte te projekte suradnje s Mađarskom.


Također se osvrnuo i na Sporazum o suradnji i prijateljstvu s Gradom Nagykanizsom koji je potpisan prošle godine, kao i na Sporazum o međusobnoj suradnji između PORA-e i Agencije za razvoj grada Nagykanizsai Varosfejleszto Kft te Sporazum o suradnji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi.


Navedenim sporazumima dodatno je produbljena prekogranična suradnja koja je osnova za buduće zajedničke projekte, posebno u području kružnog gospodarstva i zaštite okoliša te poslovnog povezivanja članova komora  i strukovnog obrazovanja.
Natrag
scroll to top