PRISTUPITE ETIČKOM KODEKSU ZA TRANSPARENTNO UVOĐENJE EURA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Republika Hrvatska od 01. siječnja 2023. godine postaje dvadeseta država članica europodručja. Uvođenje nove valute u svakom je društvu velika tema koja otvara mnoga pitanja, a kod određenog dijela potrošača izaziva i zabrinutost oko neopravdanog podizanja cijena što bi negativno utjecalo na standard života.

U takvim se okolnostima pojavila snažna potreba za Etičkim kodeksom koji će doprinijeti stvaranju sigurnog okruženja za potrošače te omogućiti pouzdano i transparentno uvođenje eura u Hrvatskoj.

Svi poslovni subjekti koji posluju u izravnom odnosu s potrošačima pozvani su da dobrovoljno i besplatno pristupe Etičkom kodeksu jer činom pristupanja svojim potrošačima jamče da neće neopravdano povećavati maloprodajne cijene te da će korektno preračunavati i iskazivati cijene.

Poslovni subjekt pristupanjem stječe pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake Etičkog kodeksa na svoja prodajna mjesta i mjesta pružanja usluga.

Poslovni subjekti moći će online pristupiti aplikaciji Etičkog kodeksa putem NIAS-a, i to prije početka razdoblja obveznog dvojnog iskazivanja cijena, odnosno od 16. kolovoza 2022. pa sve do 31. prosinca 2023. godine

Popis poslovnih subjekata koji pristupe Etičkom kodeksu bit će javno dostupan na službenoj internetskoj stranici uvođenja eura: www.euro.hr

Detaljnije informacije nalaze u Newsletteru o pristupanju Etičkom kodeksu koji se nalazi na dnu stranice. 

Natrag
scroll to top