U Križevcima je u sklopu 24. " />
U SKLOPU 24. OBRTNIČKOG I GOSPODARSKOG SAJMA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE ODRŽANA DVA OKRUGLA STOLA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Križevcima je u sklopu 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije u subotu, 12. studenoga 2022.g. održan okrugli stol na temu „Obnovljivi izvori energije za učinkovitiju poljoprivrednu proizvodnju“, uz dekanicu Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marcelu Andreata-Koren te ostale predstavnike institucija. Okruglom stolu prisustvovali su i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i suradnici. Na panel raspravi prisutni su saznali sve o solarnim elektranama, grijanju i energetskoj učinkovitosti od stručnjaka iz područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, energetskog siromaštva te mogućnostima korištenja solarnih elektrana u poljoprivredi.

U nedjelju, 13. studenoga 2022.g. održan je okrugli stol na temu “Kratki lanci opskrbe u poljoprivredi uz izgradnju distributivnih centara za meso, voće i povrće”. Uz zainteresirane predstavnike OPG-a prisustvovao je župan Darko Koren te dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marcela Andreata–Koren sa studenticama Učilišta. Moderator je bio Denis Maksić, viši savjetnik – specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam u Koprivničko-križevačkoj županiji. O projektu “Zdravo Križevci” govorila je administratorica na projektu iz Križevačkog poduzetničkog centra Anamaria Koprić, dok je pojašnjenja o izgradnji distributivnih centara, zakonima u poljoprivrednoj proizvodnji i odgovore na pitanja prisutnih davao Juraj Orenda iz Ministarstva poljoprivrede. O svojim iskustvima u projektu “Zdravo Križevci” govorili su vlasnici križevačkih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvoje Gužvinec, Tomislav Petrus i Željko Kranjčević koji su istaknuli poteškoće s kojima se susreću u plasmanu svojih proizvoda te se posebno osvrnuli na nelojalnu konkurenciju naročito što se tiče uvoza i patvorenog meda. Ukazano je i na potrebu većeg reklamiranja proizvoda OPG-a što je učinjeno projektom “Zdravo Križevci”.
Natrag
scroll to top