ODRŽANA INFORMATIVNA RADIONICA "ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA S NAGLASKOM NA ONLINE SHOPPING" - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U okviru provedbe projekta Europe Directa Koprivničko-križevačke županije, a u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, u ponedjeljak, 27. veljače održana je informativna radionica na temu „Zakon o zaštiti potrošača s naglaskom na on-line shopping“. Suorganizatori radionice bili su Koprivničko-križevačka županija, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijska komora Koprivnica i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije.

Radionici je prisustvovalo 60-ak sudionika: obrtnika, poduzetnika, predstavnika organizacija civilnog društva, predstavnika poduzetničkih potpornih institucija te fizičkih osoba.

Na početku informativne radionice prisutnima su se uvodno obratili zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, zahvalivši im na dolasku. 

Nakon pozdravnih riječi uslijedile su prezentacije predstavnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Prvu prezentaciju održala je Danijela Marković Krstić iz Odjela za europski potrošački centar na temu zamki s kojima se potrošači susreću prilikom online kupovine kao i korisnih preporuka i savjeta.

Drugu prezentaciju održala je Ivana Radan iz Službe za normativne aktivnosti na temu online prodaje roba i usluga kao i zakonskih odredbi za trgovce s obzirom na novi Zakon o zaštiti potrošača koji je na snazi od svibnja 2022. godine.
Natrag
scroll to top