OTVORENA IZLOŽBA CVIJEĆA „NOVI POČECI“ I SAJAM STARIH ZANATA U MUZEJU GRADA KOPRIVNICE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U ponedjeljak, 27. veljače, u Muzeju grada Koprivnice otvorena je izložba cvijeća „Novi počeci“ čiji su organizatori Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Koprivnica (Sekcija cvjećara), Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Muzej grada Koprivnice. U okviru izložbe cvijeća, organiziran je i Sajam starih zanata na kojemu su svoje proizvode predstavili obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije.

Otvorenju su prisustvovali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, predsjednica Obrtničke komore KKŽ Irena Kovačić, pročelnica Ureda službe župana Melita Ivančić, pomoćnica direktora Ureda Turističke zajednice KKŽ Kristina Sočev, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, viša stručna savjetnica HGK ŽK Koprivnica Renata Lohajner, tajnica Obrtničke komore KKŽ Marinela Bašić, predsjednici i tajnici Udruženja obrtnika i drugi gosti.

Izložbu su pripremali koprivnički cvjećari, a završnim pripremama pridružili su se cvjećari s područja cijele Hrvatske – članovi Udruženja obrtnika Rijeka, Udruženja obrtnika Split, Udruženja obrtnika Vinkovci, Udruženja obrtnika Osijek, Udruženja obrtnika Sv. Ivan Zelina i Udruženja obrtnika Petrinja.

Posjetitelji su mogli vidjeti kreacije napravljene od cvijeća, a svaki od elemenata predstavlja jednu od tema: zemlja, voda, vatra, zrak i sunce. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil u svom je obraćanju istaknuo kako u današnje vrijeme nije lako opstati na tržištu kao obrtnik, a ovakve su izložbe pokazatelj potencijala hrvatskog obrtništva.

Župan Darko Koren je, uz čestitke i pohvale obrtnicima, istaknuo odličnu suradnju s Obrtničkom komorom KKŽ te poželio da svi osjete zajedništvo i solidarnost prema onima kojima je danas to nedostižno, što je i predstavljeno na izložbi.

Predsjednica Obrtničke komore KKŽ Irena Kovačić zahvalila je svima na podršci bez koje izložba ne bi uspjela, a poruku solidarnosti, istaknula je i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž.

Tihomir Košćak, predsjednik Sekcije cvjećara Udruženja obrtnika Koprivnica, istaknuo je kako su izložbom, koja je organizirana nakon višegodišnje stanke, željeli približiti kako nam svima treba sunca, zraka, vode, zemlje, a tu je i element kaosa koji pokazuje situaciju u današnjem svijetu. Zahvalio je svim gostima cvjećarima koji su dali svoj doprinos izložbi.

Izložbu je moguće posjetiti u Muzeju grada Koprivnice do subote, 04. ožujka u redovno radno vrijeme Muzeja.

Svima koji su sudjelovali u organizaciji zahvaljujemo na suradnji!
Natrag
scroll to top