ŽUPAN DARKO KOREN ODRŽAO PRIJEM ZA BIVŠEG TAJNIKA OBRTNIČKE KOMORE KKŽ BOŽU BARAĆA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Župan Darko Koren jučer je u prostorima Županijske uprave održao prijem za bivšeg tajnika Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božu Baraća povodom njegovog odlaska u mirovinu.

U svom obraćanju župan je istaknuo kako je Božo Barać svojim cjeloživotnim doprinosom mnogo učio za razvoj obrtništva, poduzetništva i komorskog sustava na području naše županije. Obzirom da je obrtništvo u ovim zahtjevima vremenima pokazalo da je najotporniji dio gospodarstva, dodao je kako veseli povećanje broja obrta za 155 u odnosu na prošlu godinu.

„Na ovaj simboličan način želimo Vam zahvaliti na gotovo četvrt stoljeća predanog rada na vrlo odgovornoj funkciji na kojoj ste svojim trudom, zalaganjem i žarom za napretkom ostavili dubok trag u županijskom obrtništvu. Obrtnička komora koju ste uspješno vodili dugogodišnji je partner Županije u svim gospodarskim aktivnostima, a posebno u organizaciji našeg tradicionalnog Obrtničkog i gospodarskog sajma. Vaša predanost boljitku cijele lokalne zajednice dosta je za svaku pohvalu, a rast broja obrtnika pokazuje da prepoznaju rad Komore i Županije te dostupne programe, potpore i mjere kojima im zajedno pomažemo. Vjerujem da umirovljenje za Vas znači početak nove životne etape i da je pred vama mnoštvo ugodnih umirovljeničkih trenutaka koje ćete aktivno provoditi sa svojim najbližima. Svojim znanjem i iskustvom nastavit ćete pomagati brojnim obrtnicima i poduzetnicima te ćemo zasigurno pronaći način za daljnju suradnju“, istaknuo je župan.

Barać je zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na povjerenju svih proteklih godina, bivšem županu Nikoli Greguru i predsjedniku HGK ŽK KC Krunoslavu Vitelju koji su sudjelovali u osnivanju Komore te posebno županu Darku Korenu.

„Župan Koren je u najkritičnijem trenutku 2013. stao uz Komoru te snažno podržao naš rad bez čega sigurno ne bi opstali. To je jedan od razloga zbog kojeg smo izrasli u jednu od najboljih Komora u državi  i postali uzor ostalima. Radili smo i radimo na korist našeg članstva i lokalne zajednice razvijajući partnerske odnose. Želim zahvaliti i pročelnici Meliti Ivančić koja je bila u Komori u najtežim trenutcima i uz čiju pomoć smo uspjeli osnovati Obrtničko učilište čime smo stvorili vrijedan alat u segmentu razvoja obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja, ali i brojnih projekata koje smo tim putem ostvarili. Izgradili smo instituciju koja je održiva, kojoj je obrtništvo na prvom mjestu i na to sam izuzetno ponosan“, istaknuo je Barać te zahvalio i svim dosadašnjim predsjednicima OK KKŽ, udruženjima obrtnika, županijskim ustanovama, PORA-i, TZ KKŽ, HGK ŽK KC i HZZ-u koji su kroz partnerski odnos doprinijeli radu Komore. 

Riječi zahvale gospodinu Baraću uputila je i predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić, kazavši kako njegovim savjetima i podršci duguje svoju današnju funkciju te kako će zasigurno nastaviti suradnju.

U znak sjećanja na dugogodišnju odličnu suradnju, župan je gospodinu Baraću poklonio fotomonografiju „Koprivničko-križevačka županija“ u kojoj su predstavljene brojne prirodne ljepote, kulturna baština te bogata povijest i tradicija naše županije.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, tajnica Obrtničke komore KKŽ Marinela Bašić, tajnica Udruženja obrtnika Križevci Marijana Brekalo, tajnik Udruženja Obrtnika Koprivnica Davor Nemedan, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić i pomoćnica direktora Turističke zajednice KKŽ Kristina Sočev.

Tekst i foto: Koprivničko-križevačka županija
Natrag
scroll to top