POSJET PREDSTAVNIKA MAĐARSKE ŽUPANIJE SOMOGY KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Koprivničko-križevačku županiju danas je posjetila delegacija mađarske županije Somogy koju su predvodili Povjerenik Vlade Republike Mađarske Moring Jozsef Attila i potpredsjednik Skupštine županije Somogy Gabor Huszti sa suradnicima.

U prostorima Županijske uprave delegaciju je primio župan Darko Koren sa suradnicima koji je tom prilikom uz zahvale na posjeti istaknuo važnost još snažnijeg povezivanja dviju susjednih županija. U ime Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije sastanku je prisustvovala tajnica Marinela Bašić.

Gosti su zahvalili na prijemu te istaknuli kako naše županije veže 105 kilometara nekadašnje administrativne granice koje je potrebno povezati s još nekoliko prijelaza kako bi komunikacija i tranzit roba i ljudi bio i veći. Spomenuli su dobra iskustva koja imaju s gospodarskim subjektima naglasivši kako vide veliku mogućnost u povezivanju u sektorima turizma, gospodarstva, sigurnosti i spašavanja.

O različitim aspektima suradnje i potencijalima dviju županija, na sastanku su govorili i pročelnici Darko Masnec i Melita Ivančić, predstavnice HGK ŽK Koprivnica i OK KKŽ Renata Lohajner i Marinela Bašić, PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Senada Ranilović te pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev.  

Uz članstvo u zajedničkim asocijacijama, povezivanju kroz sporazume s obrtničkim i gospodarskim komorama, razvojnim agencijama te brojnim realiziranim projektima, trenutna suradnja s Republikom Mađarskom uključuje i nove projekte među kojima je i izgradnja cestovnog čvorište Botovo-Zákány koje će doprinijeti povezivanju dviju županija, istaknuto je na sastanku.
Natrag
scroll to top