ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Povodom Dana Hrvatske obrtničke komore u srijedu, 05. srpnja 2023. godine, u City Plazi u Zagrebu održana je svečana Akademija HOK-a.

Na Akademiji su najzaslužnijim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena najviša Priznanja Hrvatske obrtničke komore, a ujedno su promovirani novi majstori i majstorice.

Također, na Akademiji je dodijeljena i nagrada „Šegrt Hlapić” za 2023. godinu. Nagradu dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja najboljoj školi - izvođaču obrazovnih programa za vezane obrte, najboljem mentoru/ici i najboljem učeniku/ici.

Nagradu „Šegrt Hlapić”, na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, u kategoriji najboljeg učenika dobio je Krešo Gudić, učenik Srednje škole „Ivan Seljanec” iz Križevaca koji se obrazuje za zanimanje zidar u jedinstvenom modelu obrazovanja. U pratnji učenika su na dodjeli nagrade prisustvovali ravnateljica škole Gordana Juran- Ratković i mentor Zoran Kuharović. 

Svečanosti povodom Dana Hrvatske obrtničke komore bili su nazočni predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek, potpredsjednik Hrvatskog sabora Davorko Vidović, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te drugi uvaženi gosti. 

Svečanoj Akademiji su, uz zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije Ratimira Ljubića i predstavnike škole, prisustvovale i tajnica Obrtničke komore KKŽ Marinela Bašić i savjetnica za obrazovanje Azra Magdić. 
Natrag
scroll to top