Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije redovito i sustavno provodi promociju obrtničkih zanimanja i upisa u srednje struk" />
PROMOCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA U OSNOVNIM ŠKOLAMA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije redovito i sustavno provodi promociju obrtničkih zanimanja i upisa u srednje strukovne škole kroz niz aktivnosti u suradnji sa strukovnim i osnovnim školama naše županije. Kako bi potaknuli učenike osnovnih škola da svoje školovanje nastave u nekom od obrtničkih zanimanja, održavamo motivacijske radionice za učenike osmih razreda osnovnih škola.

Ove godine prezentacije će biti održane u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Križevci. Prezentacije ćemo započeti u četvrtak, 18. siječnja u Osnovnoj školi Kloštar Podravski, a kroz veljaču, ožujak i travanj održat ćemo prezentacije za učenike većine osnovnih škola s područja županije.

Promocijom obrtničkih zanimanja želimo približiti obrtništvo učenicima i njihovim roditeljima, informirati ih o prednostima obrazovanja za obrtništvo kako bi smanjili postojeće predrasude o školovanju za obrtnička zanimanja te na taj način povećati odaziv učenika na upis u programe deficitarnih obrtničkih zanimanja.

Tijekom prezentacija naglašava se kako upisom u strukovna, posebice deficitarna zanimanja, mladi imaju budućnost i sigurnost na tržištu rada s mogućnošću stjecanja više razine obrazovanja. Učenike se upućuje na koji način se mogu informirati prije odabira željenog zanimanja, ističu se prednosti školovanja za deficitarna zanimanja, prednosti otvaranja vlastitog obrta i uloge Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije u strukovnom obrazovanju i obrtništvu i polaganju majstorskih ispita.
Natrag
scroll to top