Objavljeni Otvoreni javni pozivi za projekte "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" i "Naukovanje za obrtnička zanimanja" - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Otvorene javne pozive za projekte "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" i "Naukovanje za obrtnička zanimanja".


Na javni poziv za projekt "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" mogu se javiti učenici, odnosno roditelji učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO). Kao deficitarna ovim Projektom su određena sljedeća zanimanja: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.


Iznos potpore je 750,00 kn po učeniku mjesečno za školsku godinu 2016./2017. Prijave se podnose Ministarstvu poduzetništva i obrta od 01.09.2016. do 14.10.2016. godine. Javni poziv i dodatnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.


Projekt "Naukovanje za obrtnička zanimanja" namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima i obrtima koji izvode praktičnu nastavi i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO).


Izosi potpora za naukovanje su od 15.000,00 do 150.000,00 kn, a intenzitet do 80% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada koje se isplaćuju učenicima te do 50% utvrđenog najvišeg mgućeg iznosa potpore za naknadu mentoru. Natječaj je otvoren od 01.09.2016. do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 11.11.2016. godine. Javi poziv i dodatnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.


Natrag
scroll to top